top of page
 • Foto van schrijverMoesj

HOPPA! Dit zijn de coronamaatregelen voor deze zomer!

Hey speelbeesten! Ook dit jaar geen zomer als alle andere. De maatregelen van vorig jaar, worden in grote lijnen overgenomen naar deze zomer maar er zijn wel enkele wijzigingen aangebracht. Wat ongewijzigd blijft is het feit dat spelen nog altijd centraal staat en we er alles aan zullen doen om jouw kind een onvergetelijke zomer te laten beleven, net zoals elk ander jaar. We hebben enkele regels die je moet naleven. We benadrukken graag dat deze beslissingen er gekomen zijn voor de veiligheid van de kinderen, van ons en van jou! Ze zijn bovendien enkel van toepassing tijdens de zomervakantie van 2021. We vragen je om deze strikt na te leven, in het belang van de gezondheid van onze kinderen en animatoren! Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de speelpleinzomer gegarandeerd blijft. 1. Organisatie (Hoe en met wie spelen we tijdens de zomer van 2021?)

 • We werken met een contactbubbel van 100 personen per week (exclusief animatoren). Deze contactbubbel bestaat per week uit dezelfde 100 kinderen. De kinderen zullen in dezelfde week spelen met dezelfde vrienden.

 • We moeten snoeien in de leeftijd van de kinderen. Enkel kinderen van 4-12 jaar (geboortejaar 2009-2017) mogen deelnemen aan onze speelpleinwerking.

 • Ouders van kinderen die tot de risicogroep horen, moeten in samenspraak met de huisarts zelf beslissen of hun kinderen naar het speelplein mogen komen of niet. Je kan de lijst met risicogroepen op onze website onder ‘CORONA UPDATE’ vinden.

 • Kinderen kunnen niet deelnemen aan onze speelpleinwerking als…

  • … ze ziek zijn: koorts, hoesten, moeilijk ademen, keelpijn, verstopte neus en diarree. Opnieuw deelnemen kan als ze 3 dagen symptoomvrij zijn.

  • … ze zelf besmet zijn met Covid-19 of onder 1 dak wonen met iemand die besmet is. Opnieuw deelnemen kan als de opgelegd quarantaine- of isolatieperiode voorbij is.

  • ... ze tot de risicogroep behoort en geen toestemming hebben van de huisarts of ouders.

Ouders zijn medeverantwoordelijk om hun zieke kinderen niet naar de speelpleinwerking te sturen! Indien een kind besmet is en in de voorbije 2 dagen deelnam aan onze speelpleinwerking, gelieve ons dit dan te melden via onze zomerlijn (0472 28 15 95)!

 • We spelen een hele dag. Van ’s morgens tot ’s avonds, minstens van 9u30 tot en met 16u30. Er is geen mogelijkheid om uw kind een halve dag te laten komen (vergeet dus niet een lunchpakket mee te nemen!). De openingsuren zijn als volgt;

Vooropvang07u30-09u00

Ochtendpoort09u00-09u30


Avondpoort16u30-17u00

Naopvang17u00-18u00

 • Onze jaarlijkse zomeruitstap zal dit jaar helaas niet doorgaan.


2. Hoe schrijf je je in? Let op! Alleen kinderen die op voorhand ingeschreven zijn spelen mee.

 • Men moet elk kind vooraf inschrijven. Dit gebeurt via de website. Indien men niet beschikt over een internetverbinding, kan men ons altijd contacteren waarna we samen een oplossing bedenken. Men kan geen kinderen inschrijven via mail of telefoon! We kunnen u helpen, maar inschrijven per computer moet u zelf doen.

 • Wij sluiten de inschrijvingen van een speelpleinweek af op zaterdag 12 uur voor het begin van de week waarin uw kind komt spelen.

Bijvoorbeeld: komt uw kind spelen in de week van 12 juli; dan sluiten wij de inschrijvingen af op zaterdag 10 juli om 12 uur ‘s middags.

 • Wens je een speelpleinweek te annuleren, dien je een mail te sturen met daarin de naam van de kind(eren) en de desbetreffende week en dit vóór sluiting van de inschrijvingen (namelijk zaterdag, 12u00 voordat de speelpleinweek begint). Hierna zullen we je het bedrag terugbetalen, verminderd met de ons aangerekende elektronische transactiekosten.

 • Na het inschrijven van uw kind(eren), ontvang je per kind een ticket. Dit moet je elke dag meenemen naar het speelplein. Men kan kiezen om deze ticket(s) af te drukken of op de smartphone op te slaan. Mensen die gebruik maken van onze busdienst, zullen de bevestiging moeten afdrukken en meegeven met hun kinderen. Kinderen moeten steeds het ticket tonen aan de animator(en) op de bus indien zij dit vragen ter controle. · We rijden ook dit jaar gratis met de bus. Bij de inschrijvingen moet aangeduid worden of jouw kind de bus neemt naar De Speelplaneet. Bij een minimale bezetting zal een alternatieve busroute worden genomen. Hier wordt u via mail of telefonisch van op de hoogte gebracht.

 • Wat als we onze bubbels moeten verkleinen van 100 naar 50 kinderen? De eerste 50 kinderen die ingeschreven zijn mogen komen spelen. De laatste 50 kinderen zullen helaas niet kunnen komen spelen, bij hen wordt de inschrijving geannuleerd.

Wat met het inschrijvingsgeld na een annulatie? Dit krijg je terugbetaald verminderd met de ons aangerekende elektronische transactiekosten.


Wat bij een besmetting?

Hierbij zal ook iedereen worden terugbetaald zoals hierboven vermeld. Wanneer de speelpleinweek al bezig is, zal dit bedrag verminderd worden met €5 per dag dat reeds gepasseerd is.


3. Betalen

 • Bij de inschrijving betaal je voor een volledige week (€25). Kinderen zijn niet verplicht om heel de week te komen maar het wordt ten stelligste aangeraden om geen spreiding van verschillend jeugdaanbod (kinderopvang, sportkampen, voetbaltraining,…) te plannen in dezelfde week.

Ook al komt jouw kind maar enkele dagen, de prijs is niet onderhandelbaar. Je betaalt digitaal (via creditkaart of bancontact).

 • Voor- en naopvang dient men op het speelplein aan de inkom cash te betalen. Zorg er alstublieft voor dat je gepast kunt betalen om het uitwisselen van geld tot een minimum te beperken. Hierbij zullen hygiënische maatregelen genomen worden voor onze (hoofd)animator aan de kassa. Het tarief is ongewijzigd en bedraagt €0,50 per begonnen half uur.

 • Ouders krijgen deze zomer automatisch een fiscaal attest & ‘Bewijs van Deelname’ (voor het ziekenfonds) toegestuurd via mail.


4. Gedragscode ouders Ook voor ouders moeten we streng zijn en een aantal regels opstellen die gevolgd moeten worden.

 • Ouders dienen voor de ingang te wachten met respect voor Social Distancing (men kan de signalisatie, die door ons zal worden aangebracht, volgen).

 • Ouders dienen een eigen mondmasker aan te hebben bij de inkom. Er is telkens maximum 1 ouder in de inkom toegelaten.

 • Onder geen enkele voorwaarde mag een ouder voorbij de inkom komen. Het speelplein is enkel toegankelijk voor animatoren en kinderen.

 • Tijdens de Avondpoort (16u30-17u00) dienen de ouders bij de drukke momenten buiten te wachten waarna de kinderen tot bij hen komen.


5. (Op)nieuw voor de kinderen

 • Kinderen wassen hun handen (met water en zeep voor minstens 40 seconden, tenzij anders vermeld) op afgesproken tijdstippen;

  • bij aankomst en vertrek op het speelplein. Er zal aan de inkom alcoholgel voorzien worden.

  • voor en na elk WC-bezoek.

  • voor en na het middageten.

  • voor en na het vieruurtje.

 • Kinderen mogen de keuken in de Toverboon niet betreden zonder toestemming van een hoofdanimator. Indien ze de toestemming hebben gekregen, dienen ze vooraf hun handen te wassen of desinfecteren.

 • Zoals elk jaar zal er gedurende de hele dag drinkwater voorzien worden. Alle kinderen dienen wel zelf een eigen, herkenbare (lege) drinkbus mét naam mee te nemen.

Indien er wijzigingen worden aangebracht, zullen we dit via onze website en sociale media communiceren!

Zit u met vragen of zijn er zaken onduidelijk? Aarzel niet om ons te contacteren via onderstaande gegevens: · Zomerlijn: 0472/28 15 95 (Beschikbaar van 1 juni tot en met 30 september. Tijdens de maanden juni en september, is deze enkel op zaterdag van 10u00-18u00 bereikbaar) · info@speelplaneet.net · www.speelplaneet.net/contact


Comments