top of page
 • Foto van schrijverMoesj

HOPPA! Dit zijn de coronamaatregelen voor deze zomer!

Hey speelbeesten! Ook dit jaar geen zomer als alle andere. De maatregelen van vorig jaar, worden in grote lijnen overgenomen naar deze zomer maar er zijn wel enkele wijzigingen aangebracht. Wat ongewijzigd blijft is het feit dat spelen nog altijd centraal staat en we er alles aan zullen doen om jouw kind een onvergetelijke zomer te laten beleven, net zoals elk ander jaar. We hebben enkele regels die je moet naleven. We benadrukken graag dat deze beslissingen er gekomen zijn voor de veiligheid van de kinderen, van ons en van jou! Ze zijn bovendien enkel van toepassing tijdens de zomervakantie van 2021. We vragen je om deze strikt na te leven, in het belang van de gezondheid van onze kinderen en animatoren! Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de speelpleinzomer gegarandeerd blijft. 1. Organisatie (Hoe en met wie spelen we tijdens de zomer van 2021?)

 • We werken met een contactbubbel van 100 personen per week (exclusief animatoren). Deze contactbubbel bestaat per week uit dezelfde 100 kinderen. De kinderen zullen in dezelfde week spelen met dezelfde vrienden.

 • We moeten snoeien in de leeftijd van de kinderen. Enkel kinderen van 4-12 jaar (geboortejaar 2009-2017) mogen deelnemen aan onze speelpleinwerking.

 • Ouders van kinderen die tot de risicogroep horen, moeten in samenspraak met de huisarts zelf beslissen of hun kinderen naar het speelplein mogen komen of niet. Je kan de lijst met risicogroepen op onze website onder ‘CORONA UPDATE’ vinden.

 • Kinderen kunnen niet deelnemen aan onze speelpleinwerking als…

 • … ze ziek zijn: koorts, hoesten, moeilijk ademen, keelpijn, verstopte neus en diarree. Opnieuw deelnemen kan als ze 3 dagen symptoomvrij zijn.

 • … ze zelf besmet zijn met Covid-19 of onder 1 dak wonen met iemand die besmet is. Opnieuw deelnemen kan als de opgelegd quarantaine- of isolatieperiode voorbij is.

 • ... ze tot de risicogroep behoort en geen toestemming hebben van de huisarts of ouders.

Ouders zijn medeverantwoordelijk om hun zieke kinderen niet naar de speelpleinwerking te sturen! Indien een kind besmet is en in de voorbije 2 dagen deelnam aan onze speelpleinwerking, gelieve ons dit dan te melden via onze zomerlijn (0472 28 15 95)!

 • We spelen een hele dag. Van ’s morgens tot ’s avonds, minstens van 9u30 tot en met 16u30. Er is geen mogelijkheid om uw kind een halve dag te laten komen (vergeet dus niet een lunchpakket mee te nemen!). De openingsuren zijn als volgt;

Vooropvang07u30-09u00

Ochtendpoort09u00-09u30


Avondpoort16u30-17u00

Naopvang17u00-18u00

 • Onze jaarlijkse zomeruitstap zal dit jaar helaas niet doorgaan.


2. Hoe schrijf je je in? Let op! Alleen kinderen die op voorhand ingeschreven zijn spelen mee.

 • Men moet elk kind vooraf inschrijven. Dit gebeurt via de website. Indien men niet beschikt over een internetverbinding, kan men ons altijd contacteren waarna we samen een oplossing bedenken. Men kan geen kinderen inschrijven via mail of telefoon! We kunnen u helpen, maar inschrijven per computer moet u zelf doen.

 • Wij sluiten de inschrijvingen van een speelpleinweek af op zaterdag 12 uur voor het begin van de week waarin uw kind komt spelen.

Bijvoorbeeld: komt uw kind spelen in de week van 12 juli; dan sluiten wij de inschrijvingen af op zaterdag 10 juli om 12 uur ‘s middags.

 • Wens je een speelpleinweek te annuleren, dien je een mail te sturen met daarin de naam van de kind(eren) en de desbetreffende week en dit vóór sluiting van de inschrijvingen (namelijk zaterdag, 12u00 voordat de speelpleinweek begint). Hierna zullen we je het bedrag terugbetalen, verminderd met de ons aangerekende elektronische transactiekosten.

 • Na het inschrijven van uw kind(eren), ontvang je per kind een ticket. Dit moet je elke dag meenemen naar het speelplein. Men kan kiezen om deze ticket(s) af te drukken of op de smartphone op te slaan. Mensen die gebruik maken van onze busdienst, zullen de bevestiging moeten afdrukken en meegeven met hun kinderen. Kinderen moeten steeds het ticket tonen aan de animator(en) op de bus indien zij dit vragen ter controle. · We rijden ook dit jaar gratis met de bus. Bij de inschrijvingen moet aangeduid worden of jouw kind de bus neemt naar De Speelplaneet. Bij een minimale bezetting zal een alternatieve busroute worden genomen. Hier wordt u via mail of telefonisch van op de hoogte gebracht.

 • Wat als we onze bubbels moeten verkleinen van 100 naar 50 kinderen? De eerste 50 kinderen die ingeschreven zijn mogen komen spelen. De laatste 50 kinderen zullen helaa