WANNEER?

WANNEER?

Van dinsdag 6 juli tot en met vrijdag 20 augustus 2021 kan je elke werkdag komen spelen op ons speelplein!

Sluitingsdagen: 21 juli en 15 augustus

De jaarlijkse uitstap zal dit jaar helaas niet doorgaan.

WAAR?

WAAR?

De Speelplaneet vzw organiseert zijn speelpleinwerking op het terrein van de Gemeenteschool De Toverboon te Sint-Gillis-bij-Dendermonde.

De ingang bevindt zich in de Robert Ramlotstraat.

WIE?

WIE?

De poorten van De Speelplaneet vzw staan uitzonderlijk dit jaar enkel open voor alle kinderen vanaf het jaar waarin ze 4 worden tot en met het jaar waarin ze 12 worden.

Voor de zomer van 2021 betekent dit de kinderen die geboren zijn in de jaren 2009 tot en met 2017.

Ben je te oud maar wil je toch komen spelen? Vanaf het jaar waarin je 16 wordt, kan je animator worden bij ons!

Vind hier meer informatie!

Wie?


De poorten van De Speelplaneet vzw staan uitzonderlijk dit jaar enkel open voor alle kinderen vanaf het jaar waarin ze 4 worden tot en met het jaar waarin ze 12 worden. Voor de zomer van 2021 betekent dit de kinderen die geboren zijn in de jaren 2009 tot en met 2017. Ben je te oud maar wil je toch komen spelen? Vanaf het jaar waarin je 16 wordt, kan je animator worden bij ons! Vind hier meer informatie!
Waar?


De Speelplaneet vzw organiseert zijn speelpleinwerking tijdens de zomer van 2020 op het terrein van de Gemeenteschool De Toverboon te Sint-Gillis-bij-Dendermonde. De ingang bevindt zich in de Robert Ramlotstraat.
Wanneer?


Van dinsdag 6 juli tot en met vrijdag 20 augustus 2021 kan je elke werkdag komen spelen op ons speelplein! Sluitingsdagen: 21 juli en 15 augustus De jaarlijkse uitstap zal dit jaar helaas niet doorgaan.
Tarieven


Kwanta Kosta? Uitzonderlijk dit jaar moet je direct voor een volledige week inschrijven en betalen. Meer info vind je bij de coronamaatregelen! Speelpleinweek: €25,- Voor- en naopvang: €0,50 per begonnen halfuur Tijdens de namiddag krijgen de kids een vieruurtje (koekje en drankje). Ook is er heel de dag water ter beschikking. Dit is allemaal inbegrepen in de prijs. TIP: Sinds 2005 is speelpleinwerk fiscaal aftrekbaar. Dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest voor de zomer van 2020.
Openingstijden


Om wa d'uur goët da spel ier aupe? Dit jaar dienen de kinderen op voorhand te worden ingeschreven! Alle informatie omtrent inschrijvingen vind je hier! KIDS INSCHRIJVEN Vooropvang: 07u30-09u00 Ochtendpoort: 09u00-09u30 KIDS AFHALEN Avondpoort: 16u30-17u00 Naopvang: 17u00-18u00 ! We vragen om deze uren te respecteren om de veiligheid en de vlotheid van onze werking te kunnen garanderen. Tussen deze periodes gaat de poort dicht.

#PraktischeInfo

Onze

Animatoren

Alle maatregelen

op een rijtje!

Alle maatregelen

op een rijtje!

Veelgestelde Vragen

 

#Tarieven

Kwanta kosta?

Kwanta kosta?

Speelpleinweek

Voor- en Naopvang

€25,-

€0,50 per begonnen half uur

TIP

Sinds 2005 is speelpleinwerk fiscaal aftrekbaar. Dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest voor de zomer van 2021.

TIP

Uitzonderlijk dit jaar moet je direct voor een volledige week inschrijven en betalen. Meer info vind je bij de coronamaatregelen!

#Openingstijden

Vooropvang

Ochtendpoort

07u30-09u00

09u00-09u30

KIDS INSCHRIJVEN

Dit jaar dienen de kinderen op voorhand te worden ingeschreven!

Alle informatie omtrent inschrijvingen vind je hier!

Avondpoort

Naopvang

16u30-17u00

17u00-18u00

KIDS AFHALEN

We vragen om deze uren te respecteren om de veiligheid en de vlotheid van onze werking te kunnen garanderen. Tussen deze periodes gaat de poort dicht.

!

!

Om wa d'uur goët da spel ier aupe?

Om wa d'uur goët da spel ier aupe?

 

Infoboekje
2021

Infoboekje
2021

Huishoudelijk

Reglement

 

#GratisBusdienst

Iedere speelpleindag rijden er 2 bussen van en naar De Speelplaneet. Deze dienst is volledig gratis!

Elke bushalte is te herkennen aan een gepersonaliseerd Speelplaneet-busbordje.

Gelieve steeds 5 minuten op voorhand aanwezig te zijn bij de halte waar uw kind op- of afstapt. Zo kan de bus snel vertrekken naar zijn volgende bestemming.

NIET VERGETEN! Ouders waarbij hun kinderen gebruik maken van deze busdienst, dienen het ticket dat ze hebben ontvangen na de inschrijving, af te drukken en mee te geven aan hun kind! Kinderen moeten steeds het ticket tonen aan de animator(en) op de bus indien zij dit vragen ter controle. Meer info omtrent de maatregelen vind je hier!

Buslijn 1: Baasrode - Sint-Gillis - Baasrode

Buslijn 1: Baasrode - Sint-Gillis - Baasrode

TERUG*

HEEN*

STOPPLAATS

Baasrode parking Molenberg

Grembergen Gemeenteschool (Rootjesweg)

Keur 't Klokske

Sint-Gillis Kerk

Aankomst/vertrek Speelplaneet

17.15 uur

17.00 uur

16.50 uur

16.40 uur

16.30 uur

08.15 uur

08.30 uur

08.40 uur

08.50 uur

09.00 uur

Gele bandjes
Gele bandjes

Buslijn 2: Oudegem - Sint-Gillis - Oudegem

!

Kinderen jonger dan 7 jaar dienen steeds opgehaald te worden aan de halte! Indien er niemand hem/haar aan de halte staat op te wachten, zal het kind meerijden tot de laatste halte waarna een hoofdanimator verwittigd wordt die de ouders zal contacteren.

!

Buslijn 2: Oudegem - Sint-Gillis - Oudegem

TERUG*

HEEN*

STOPPLAATS

17.10 uur

17.00 uur

16.50 uur

16.40 uur

16.30 uur

08.20 uur

08.30 uur

08.40 uur

08.50 uur

09.00 uur

Oudegem kerkplein

Schoonaarde voetbalveld (Moleneinde)

Appels 't Zand (bushalte)

Bushalte donckstraat

Aankomst/vertrek Speelplaneet

Groene bandjes
Groene bandjes

*Het verkeer is altijd onvoorspelbaar. De aankomst van de bussen kunnen verschillen met de richturen op deze website.

#KalenderZomer2021

 

Er zullen deze zomer een gering aantal
Zotte Activiteiten doorgaan buiten het speelplein*!

Er zullen deze zomer een gering aantal
Zotte Activiteiten doorgaan buiten het speelplein*!

*Deze activiteiten zullen telkens in kleine groepen gebeuren. Om in te schrijven voor een zotte activiteit, vul je het briefje in (1 briefje per kind) en geef je dit af aan de inkom van De Speelplaneet. Deze briefjes kan je downloaden bij de activiteit hierboven of kan je verkrijgen op het speelplein. Op dit briefje zal ook alle informatie over die uitstap vermeld staan.

Online inschrijven is niet mogelijk.

De datum, prijs en aard van de bovenstaande activiteiten zijn mogelijk onderhevig aan verandering

 

#VeelgesteldeVragen

​Hoe ziet een dagje speelplein er uit?


07.30 - 09.00 uur: Vooropvang 09.00 - 09.30 uur: Iedereen die voor een volledige (of een halve) doldwaze dag wil komen wordt dan verwacht! 09.30 - 12.00 uur: Start van de animatie waarin de voormiddagactiviteiten worden uitgelegd. Per definitie heeft ons speelplein een 'open speelaanbod', dat wil zeggen dat we een activiteit aanbieden maar ze moeten niet meedoen. Ze kunnen ook spelen met het ander speelmateriaal dat hiervoor voorzien is. 12.00 - 13.30 uur: Middagpauze. De kinderen eten hun boterhammetjes op en mogen daarna vrij spelen. 13.30 uur: Start van de animatie, waarna het grote namiddagspel begint! 16.00 uur: Vieruurtje! 16.30 uur: Vertrek van de bussen 16.30 - 17.00 uur: Ouders kunnen hun kinderen ophalen 17.00 - 18.00 uur: Naopvang
Wat moet je zoal bij je hebben voor een hele speelpleindag?


  • Jouw speelkleren
  • Een lunchpakket
  • Toegangsgeld
  • Jouw goed humeur
  • Reserveondergoed (voor de kleinsten)
  • een eigen (lege) drinkbus voor water
Laat waardevolle bezittingen (GSM's, MP3's, eigen speelgoed,...) tevens thuis! Als ze kapot gaan, worden ze namelijk niet door De Speelplaneet vergoed.
Krijgen de kinderen iets om te eten of drinken?


Ja, er is heel de dag water te verkrijgen voor de kinderen (hiervoor moeten de kinderen een eigen drinkbus meenemen!). Ook krijgen ze om 16u00 een vieruurtje van ons, dit bestaat uit een koekje en een drankje. Opgelet. Alle kinderen die tijdens de middag blijven eten dienen hun eigen lunchpakket mee te nemen naar het speelplein.
Moeten de kinderen meespelen met de activiteiten die voorzien zijn?


Neen, wij hebben een open speelaanbod. Dit betekent dat iedereen mag kiezen of ze meespelen met het grote spel of liever iets anders doen.
Zijn de kinderen verdeeld in groepen?


Ja, de kinderen zijn opgedeeld in 3 groepen, namelijk: - Kleuters (4-6 jaar) - Middengroep (7-10 jaar) - Tieners (11-14 jaar) Tijdens de voor- en namiddagactiviteit zijn de groepen veelal niet belangrijk, maar gedurende de middag eet iedere groep wel afzonderlijk.
Moet ik mijn zoon/dochter insmeren tegen de zon?


Ja, dat mag u zeker! Ook wij lopen elke 3u rond om de kinderen in te smeren.
Is vooraf inschrijven nodig?


Helaas dien je voor de zomer van 2021 jouw kind vooraf in te schrijven. Meer info over de maatregelen kan je hier vinden.
Is er een limiet op het aantal kinderen per dag?


Op dit moment geldt er een limiet van 100 kinderen per week om wille van de huidige maatregelen. We hopen dat de cijfers blijven dalen waardoor we in augustus onze limiet per week kunnen verhogen naar 200 kinderen!
Waar bevindt zich het speelplein tijdens de zomer?


U kan ons tijdens de zomervakantie van 2021 vinden op het terrein van de gemeenteschool De Toverboon (ingang: Robert Ramlotstraat) te Sint-Gillis-bij-Dendermonde.
Wanneer kunnen mijn kinderen naar het speelplein komen?


Van dinsdag 6 juli 2021 tot en met vrijdag 20 augustus 2021* (met uitzondering van woensdag 21 juli 2021) kunnen alle kinderen van 4-12 jaar** (geboren in 2009-2017) bij ons terecht voor een leuke dag! *We zijn in deze periode elke werkdag geopend! **Helaas moeten we snoeien in de leeftijd deze zomer. Normaal zijn kinderen van 4-14 jaar welkom.
Hoe kan ik een fiscaal attest aanvragen?


Voor de zomer van 2021 Uitzonderlijk dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest toegezonden.
Hoe krijg ik een tegemoetkoming van de mutualiteit?


Voor de zomer van 2021 Uitzonderlijk dit jaar krijgt iedereen automatisch een 'Attest van Deelname' toegezonden. Accepteert jouw ziekenfonds dit niet? Dan mag je altijd een leeg attest met sticker aan de inkom bezorgen! Bij vele mutualiteiten bestaat er een attest voor een tegemoetkoming van speelplein en sport-/zomerkampen. Breng een leeg attest én mutualiteitssticker vóór 31 augustus 2020 mee en geef ze af aan de inschrijvingen of stuur de juiste documenten door via mail zodat wij ze ook tijdig kunnen invullen. Wij bezorgen een ingevuld attest terug aan u. Hierna moet u deze nog binnenbrengen bij uw mutualiteit.
Indien u aangesloten bent bij de Christelijke Mutualiteit, Vlaams & Neutraal Ziekenfonds of Onafhankelijk Ziekenfonds, hoeft u geen leeg attest af te geven. U dient enkel de naam van het kind en uw adres door te sturen via mail waarna we u een 'Bewijs van Deelname' kunnen bezorgen. Hier alvast enkele nuttige links;
Moeten mijn kinderen een hele week komen?


Jouw kind moet sowieso niet de hele week komen, wel dien je een hele week te betalen. Ter compensatie ontvang je uitzonderlijk dit jaar automatisch een fiscaal attest en 'Attest van Deelname' (voor de mutualiteit) per mail.

Let op! Er wordt ten stelligste aangeraden om geen spreiding van verschillend jeugdaanbod te plannen in dezelfde week.