WANNEER?

Van dinsdag 6 juli tot en met vrijdag 20 augustus 2021 kan je elke werkdag komen spelen op ons speelplein!

Sluitingsdagen: 21 juli en 15 augustus

Er is nog onduidelijkheid of de jaarlijkse uitstap zal doorgaan. Hiervoor wachten we af op de coronamaatregelen die deze zomer zullen gelden.

WAAR?

De Speelplaneet vzw organiseert zijn speelpleinwerking op het terrein van de Gemeenteschool De Toverboon te Sint-Gillis-bij-Dendermonde.

De ingang bevindt zich in de Robert Ramlotstraat.

WIE?

De poorten van De Speelplaneet vzw staan normaal open voor alle kinderen vanaf het jaar waarin ze 4 worden tot en met het jaar waarin ze 14 worden. Helaas weten we nog niet wat de nakende coronamaatregelen zullen zijn voor de zomervakantie van 2021.

Voor de zomer van 2021 betekent dit de kinderen die geboren zijn in de jaren 2007 tot en met 2017.

Ben je te oud maar wil je toch komen spelen? Vanaf het jaar waarin je 16 wordt, kan je animator worden bij ons!

Vind hier meer informatie!

Wie?


De poorten van De Speelplaneet vzw staan normaal open voor alle kinderen vanaf het jaar waarin ze 4 worden tot en met het jaar waarin ze 14 worden. Helaas weten we nog niet wat de nakende coronamaatregelen zullen zijn voor de zomervakantie van 2021. Voor de zomer van 2020 betekent dit de kinderen die geboren zijn in de jaren 2008 tot en met 2016. Ben je te oud maar wil je toch komen spelen? Vanaf het jaar waarin je 16 wordt, kan je animator worden bij ons! Vind hier meer informatie!
Waar?


De Speelplaneet vzw organiseert zijn speelpleinwerking tijdens de zomer van 2020 op het terrein van de Gemeenteschool De Toverboon te Sint-Gillis-bij-Dendermonde. De ingang bevindt zich in de Robert Ramlotstraat.
Wanneer?


Van dinsdag 6 juli tot en met vrijdag 20 augustus 2021 kan je elke werkdag komen spelen op ons speelplein! Sluitingsdagen: 21 juli en 15 augustus Er is nog onduidelijkheid of de jaarlijkse uitstap zal doorgaan. Hiervoor wachten we af op de coronamaatregelen die deze zomer zullen gelden.
Tarieven


Kwanta Kosta? Door de coronamaatregelen moet iedereen die zich inschrijft, direct een volledige week betalen. Meer info in verband met de maatregelen, vind je hier! Speelpleinweek: €25,- Voor- en naopvang: €0,50 per begonnen halfuur Tijdens de namiddag krijgen de kids een vieruurtje (koekje en drankje). Ook is er heel de dag water ter beschikking. Dit is allemaal inbegrepen in de prijs. TIP: Sinds 2005 is speelpleinwerk fiscaal aftrekbaar. Dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest voor de zomer van 2020.
Openingstijden


Om wa d'uur goët da spel ier aupe? Dit jaar dienen de kinderen op voorhand te worden ingeschreven! Alle informatie omtrent inschrijvingen vind je hier! Heb je reeds alle maatregelen gelezen, dan kan je jouw kind hier inschrijven! KIDS INSCHRIJVEN Vooropvang: 07u30-09u00 Ochtendpoort: 09u00-09u30 KIDS AFHALEN Avondpoort: 16u30-17u00 Naopvang: 17u00-18u00 ! We vragen om deze uren te respecteren om de veiligheid en de vlotheid van onze werking te kunnen garanderen. Tussen deze periodes gaat de poort dicht.

#PraktischeInfo

Onze

Animatoren

Alle maatregelen

op een rijtje!

Veelgestelde Vragen

 

#Tarieven

Kwanta kosta?

Speelpleinweek

Volledige speelpleindag

Halve speelpleindag

Voor- en Naopvang

€25,-

€5,-

€2,50

€0,50 per begonnen half uur

TIP

Sinds 2005 is speelpleinwerk fiscaal aftrekbaar. Dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest voor de zomer van 2020.

Er is nog niet beslist of er dit jaar per dag of per week betaald zal moeten worden! Dit kunnen we pas beslissen nadat we de maatregelen kennen.

#Openingstijden

Vooropvang

Ochtendpoort

07u30-09u00

09u00-09u30

KIDS INSCHRIJVEN

Dit jaar dienen de kinderen op voorhand te worden ingeschreven!

Alle informatie omtrent inschrijvingen vind je hier!

Avondpoort

Naopvang

16u30-17u00

17u00-18u00

KIDS AFHALEN

We vragen om deze uren te respecteren om de veiligheid en de vlotheid van onze werking te kunnen garanderen. Tussen deze periodes gaat de poort dicht.

!

Om wa d'uur goët da spel ier aupe?

 

Infoboekje

2020

Huishoudelijk

Reglement

 

#GratisBusdienst

Iedere speelpleindag rijden er 2 bussen van en naar De Speelplaneet. Deze dienst is volledig gratis!

Elke bushalte is te herkennen aan een gepersonaliseerd Speelplaneet-busbordje.

Gelieve steeds 5 minuten op voorhand aanwezig te zijn bij de halte waar uw kind op- of afstapt. Zo kan de bus snel vertrekken naar zijn volgende bestemming.

NIET VERGETEN! Ouders waarbij hun kinderen gebruik maken van deze busdienst, dienen het ticket dat ze hebben ontvangen na de inschrijving, af te drukken en mee te geven aan hun kind! Het kind zal dit ticket dan tonen aan de inkom. Kinderen moeten ook steeds het ticket tonen aan de animator(en) op de bus indien zij dit vragen ter controle. Meer info omtrent de maatregelen vind je hier!

Buslijn 1: Baasrode - Sint-Gillis - Baasrode

TERUG*

HEEN*

STOPPLAATS

Baasrode parking Molenberg

Grembergen Gemeenteschool (Rootjesweg)

Keur 't Klokske

Sint-Gillis Kerk

Aankomst/vertrek Speelplaneet

17.15 uur

17.00 uur

16.50 uur

16.40 uur

16.30 uur

08.15 uur

08.30 uur

08.40 uur

08.50 uur

09.00 uur

Gele bandjes

Buslijn 2: Oudegem - Sint-Gillis - Oudegem

Kinderen jonger dan 7 jaar dienen steeds opgehaald te worden aan de halte! Indien er niemand hem/haar aan de halte staat op te wachten, zal het kind meerijden tot de laatste halte waarna een hoofdanimator verwittigd wordt die de ouders zal contacteren.

!

TERUG*

HEEN*

STOPPLAATS

17.10 uur

17.00 uur

16.50 uur

16.40 uur

16.30 uur

08.20 uur

08.30 uur

08.40 uur

08.50 uur

09.00 uur

Oudegem kerkplein

Schoonaarde voetbalveld (Moleneinde)

Appels 't Zand (bushalte)

Bushalte donckstraat

Aankomst/vertrek Speelplaneet

Groene bandjes

*Het verkeer is altijd onvoorspelbaar. De aankomst van de bussen kunnen verschillen met de richturen op deze website.

#KalenderZomer2021

 

Momenteel zijn er geen

Zotte Activiteiten gepland!

Om in te schrijven voor een zotte activiteiten, vul je het briefje in (1 briefje per kind) en geef je dit af aan de inkom van De Speelplaneet. Deze briefjes kan je downloaden bij de activiteit hierboven of kan je verkrijgen op het speelplein. Op dit briefje zal ook alle informatie over die uitstap vermeld staan.

Online inschrijven is niet mogelijk.

De datum, prijs en aard van de bovenstaande activiteiten zijn onderhevig aan verandering

 

#VeelgesteldeVragen

​Hoe ziet een dagje speelplein er uit?


07.30 - 09.00 uur: Vooropvang 09.00 - 09.30 uur: Iedereen die voor een volledige (of een halve) doldwaze dag wil komen wordt dan verwacht! 09.30 - 12.00 uur: Start van de animatie waarin de voormiddagactiviteiten worden uitgelegd. Per definitie heeft ons speelplein een 'open speelaanbod', dat wil zeggen dat we een activiteit aanbieden maar ze moeten niet meedoen. Ze kunnen ook spelen met het ander speelmateriaal dat hiervoor voorzien is. 12.00 - 13.30 uur: Middagpauze. De kinderen eten hun boterhammetjes op en mogen daarna vrij spelen. 13.30 uur: Start van de animatie, waarna het grote namiddagspel begint! 16.00 uur: Vieruurtje! 16.30 uur: Vertrek van de bussen 16.30 - 17.00 uur: Ouders kunnen hun kinderen ophalen 17.00 - 18.00 uur: Naopvang
Wat moet je zoal bij je hebben voor een hele speelpleindag?


  • Jouw speelkleren
  • Een lunchpakket
  • Toegangsgeld
  • Jouw goed humeur
  • Reserveondergoed (voor de kleinsten)
  • een eigen (lege) drinkbus voor water
Laat waardevolle bezittingen (GSM's, MP3's, eigen speelgoed,...) tevens thuis! Als ze kapot gaan, worden ze namelijk niet door De Speelplaneet vergoed.
Krijgen de kinderen iets om te eten of drinken?


Ja, er is heel de dag water te verkrijgen voor de kinderen (hiervoor moeten de kinderen een eigen drinkbus meenemen!). Ook krijgen ze om 16u00 een vieruurtje van ons, dit bestaat uit een koekje en een drankje. Opgelet. Alle kinderen die tijdens de middag blijven eten dienen hun eigen lunchpakket mee te nemen naar het speelplein.
Moeten de kinderen meespelen met de activiteiten die voorzien zijn?


Neen, wij hebben een open speelaanbod. Dit betekent dat iedereen mag kiezen of ze meespelen met het grote spel of liever iets anders doen.
Zijn de kinderen verdeeld in groepen?


Ja, de kinderen zijn opgedeeld in 3 groepen, namelijk: - Kleuters (4-6 jaar) - Middengroep (7-10 jaar) - Tieners (11-14 jaar) Tijdens de voor- en namiddagactiviteit zijn de groepen veelal niet belangrijk, maar gedurende de middag eet iedere groep wel afzonderlijk.
Moet ik mijn zoon/dochter insmeren tegen de zon?


Ja, dat mag u zeker! Ook wij lopen elke 3u rond om de kinderen in te smeren.
Is vooraf inschrijven nodig?


Voor de zomer van 2021 kunnen we nog niet met zekerheid zeggen of we met of zonder voorinschrijvingen zullen werken. Dit hangt allemaal af van de coronamaatregelen die tijdens de zomervakantie zullen gelden.
Is er een limiet op het aantal kinderen per dag?


We weten niet of er een limiet zal gelden tijdens de zomervakantie van 2021. We wachten de coronamaatregelen nog af.
Waar bevindt zich het speelplein tijdens de zomer?


U kan ons tijdens de zomervakantie van 2021 vinden op het terrein van de gemeenteschool De Toverboon (ingang: Robert Ramlotstraat) te Sint-Gillis-bij-Dendermonde.
Wanneer kunnen mijn kinderen naar het speelplein komen?


Van dinsdag 6 juli 2021 tot en met vrijdag 20 augustus 2021* (met uitzondering van woensdag 21 juli 2021) kunnen alle kinderen van 4-14 jaar (geboren in 2007-2017) bij ons terecht voor een leuke dag! *We zijn in deze periode elke werkdag geopend!
Hoe kan ik een fiscaal attest aanvragen?


Voor de zomer van 2020 Uitzonderlijk dit jaar krijgt iedereen automatisch een fiscaal attest toegezonden
Hoe krijg ik een tegemoetkoming van de mutualiteit?


Bij vele mutualiteiten bestaat er een attest voor een tegemoetkoming van speelplein en sport-/zomerkampen. Breng een leeg attest én mutualiteitssticker vóór 31 augustus 2020 mee en geef ze af aan de inschrijvingen of stuur de juiste documenten door via mail zodat wij ze ook tijdig kunnen invullen. Wij bezorgen een ingevuld attest terug aan u. Hierna moet u deze nog binnenbrengen bij uw mutualiteit.
Indien u aangesloten bent bij de Christelijke Mutualiteit, Vlaams & Neutraal Ziekenfonds of Onafhankelijk Ziekenfonds, hoeft u geen leeg attest af te geven. U dient enkel de naam van het kind en uw adres door te sturen via mail waarna we u een 'Bewijs van Deelname' kunnen bezorgen. Hier alvast enkele nuttige links;
Moeten mijn kinderen een hele week komen?


Nadat we de maatregelen te weten zijn gekomen, zullen we beslissen of er wel of niet voor een volledige week zal moeten worden inschrijven. Indien er wordt beslist dat er wel voor een volledige week moet worden ingeschreven, zal jouw kind sowieso niet de hele week moeten komen.

VOLG ONS OP ONZE SOCIALS!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

Postadres/

Maatschappelijke zetel

Hemelstraat 100

9200 Dendermonde

Adres tijdens de zomer

Gemeenteschool De Toverboon

Ingang Robert Ramlotstraat

9200 Sint-Gillis-bij-Dendermonde

Contactgegevens

info@speelplaneet.net

0472 28 15 95 (1 juni - 30 september)

Social media:  Facebook  Instagram 

Nieuw-cool-LogoGIF_IetsLanger.gif